@ = Engels (English)      & = Duits (German)

Bibliotheken: Heineken, TU Wageningen, TU Delft, GU Amsterdam. Het is te proberen om via de openbare bibliotheek hier boeken te lenen.

  1. Technisch handboek voor de amateur wijn- en biermaker door Leo van der Straten
  2. Bier uit eigen brouwerij door Wolfgang Vogel
  3. Groot zelfbierbrouw boek door J.v. Schaik
  4. Biersmaken ' 86 en ' 95 door Peter Crombecq
  5. Het Bierboeck door Drs. J.F.L.M. Cornelissen
  6. Alcoholic Beverages. Beer, Wine, Distilled, Vinegar    from: Materials and Technology
  7. Bier in Nederland en België ; een geografie van de smaak    A.C.M. Jansen
  8. Het Nederlands Bierboek door Dave Vlam
  9. Zelf bier maken door Ronn Hoose
  10. Brouw bier voor je plezier door J.van Schaik
  11. Malts and malting     @Michael R. Sfat
  12. Bier   & Uit: Ullman Dr.Ir. Lorand Macher
  13. Een hoofdstuk uit de techn. mikrobiologie. De bierbereiding     Drs. B.D. Hartong
  14. Wetgeving op de accijns van bier
  15. Bier, Beer, Biere, Birra enz.     Uit: Tijdschr.v. Chemie + Instrum. 1973
  16. Lehrbuch der Brauerei 1964      & De Clerck
  17. The Big Book of Brewing     @ Dave Line
  18. Home Brewed Beers and Stouts    @C.J.J. Berry
  19. Abriss der Bierbrauerei    &Prof.L. Narziss
  20. Brautechnische Analysemethoden. Band 3.  & Prof. Drawert (MEBAK ).
  21. Biochemistry applied to Malting and Brewing     @Prof. R.H. Hopkins and B. Krause
  22. & Das Deutsche Bier Lexikon von Kurt Gayer
  23. & Bier Brauen von Dave Laing. John Hendra
  24. Spectrum bieratlas by Michael Jackson
  25. Belgische Biergids     J.H. Tulfer
  26. Gerst en Bier      Edm. Nicolas (CIVO )
  27. De Middeleeuwse Brouwerij en de Gruit  G. Doorman
  28. Bierverordening 1984-2 S.E.R.
  29. Bierverordening 1976 + bierverordening 1997
  30. Beer   @Uit: Encyclopedie
  31. Wort theorie voor de amateur brouwer door S. van der Meijden
  32. Technologie Mouterij en Brouwerij : Gerst     Ing. Frank Weustenraed
  33. Technologie Mouterij en Brouwerij : Mout    Ing. F. Weustenraed
  34. Technologie Mouterij en Brouwerij : Wort     Ing. F. Weustenraed
  35. Technologie Mouterij en Brouwerij : Gist   Ing. F. Weustenraed
  36. Brouwerijanalysen : Bedrijfs-en kwaliteitscontrole   Ing. F. Weustenraed
  37. Brewing Better Beers by Ken Shales @
  38. Technologie der Würzebereitung von Prof.L. Narziss &
  39. The Practical Brewer  @ Master Brewers Ass. of the Americas 1977
  40. & Bayerns Bier Burgen      & G. Merk. C. Sauer
  41. & Die Biere Deutschlands von D. Hollnuber, W. Kaul
  42. Bier op tafel door E. Beysen
  43. Het internationale Bier Brouw Boek door H. van Slageren
  44. @ Beer flavour by M.C. Meilgaard #
  45. The real ale drinker's almanac by Roger Protz
  46. Handleiding voor de keurmeester door J. Wolfs
  47. Malting and Brewing Science vol. 2   Hopped Wort and Beer Hough, Briggs, Stevens, Young 1982
  48. Verander water in bier. Adrie Otte, 2011
  49. & Bayerisches Bier von Goldner, Bahnmüller 1983
  50. & Der Hopfen von Kohlmann, Kastner 1975
  51. & Die Brauerei im Bild         # K. Hennies, R. Spanner, G. Zentgraf
  52. Bieren zelfbrouwen. Door Jac. Lambrechts.
  53. & Tabellen Goldiner-Klemann #
  54. & Obergärige Biere und ihre herstellung        # Prof.F. Schönfeld. 1938
  55. Elsevier's Dictionary of Brewing      @ EBC 1983
  56. Brauerhandbuch von & Dr.Ing.K. Hennies 6e aufl.1956
  57. Bierjaarboek '89-'90 door P. Crombecq
  58. Malting and Brewing Science       @ Vol 1:malt and sweet wort by Briggs, Hough, Stevens, Young 1981
  59. Het bier en zijn brouwers 1968 door A. Hallema en Ir.J.A. Emmens
  60. A connoisseur's guide to the world's best beer by Christopher Finch 1989
  61. Principles of brewing science by George Fix 1989
  62. & Fränkische Brauereikarte    Stefan Mack 1989                        
  63. 125 jaar Brand    Fr. G.H.M. Crutzen, J.F.R. Philips, M.G.P.A. Jacobs, W.H.G. Maas
  64. Brewing Classic Styles by Jamil Zainasheff & John J. Palmer
  65. Small-scale brewing by Ilkka Sysila
  66. Heineken 1949-1988 M.G.P.A. Jacobs, W.H.G. Maas + J.vd Werf
  67. Designing Great Beers by Ray Daniels
  68. De beste bieren van de wereld    G. Lees & B. Myers   1998
  69. Bierverleden te Brugge door prof. A. Goedbier = Jan Albert De Bruyne
  70. Brew like a monk by Stan Hieronymus
  71. Brewing Room Book 1989-1991 (Pauls Malt)
  72. Bier Brauen, nach eigenem Geschmack. Hubert Hanghofer
  73. Bierführer Niederbayern. H. Schieder/R. Forster  met 77 brouwerijen.
  74. Oberpfälzer Bierführer.   H. Schieder/R. Forster  met 88 brouwerijen.
  75. Dranken: mout- en bierbereiding. P. Kamp, AOC Clusius College, Alkmaar
  76. Bier Typen Gids. D. Walsh (2002)
  77. Brewing by M J. Lewis and T W. Young reprint 2001
  78. Koken met bier. M. van Huijstee 2002
  79. 't Wort Wat verenigingsblad
  80. Hallertauer Hopfenbau door Lorenz Kettner 1976
  81. Evaluating Beer by a number of writers      Brewers Publications
  82. Pharmaceutische encyclopedie door P.C. de Leeuw 2e druk 1962
  83. Tabellenboekje ten dienste van laboratoria 1962
  84. Mengen en roeren door drs.L. Edel
  85. Mengen en roeren door Henk Raaff  1977
  86. Technologie Brauer und Mälzer  8e druk W. Kunze
  87. Die Hefe in der Brauerei G. Annemüller/H-J. Manger/P. Lietz 2004
  88. Microbiologie door # Klinger, Manten, Voogd
  89. Yeast Culturing by Rog Leistad
  90. Microbiology Manual 2000 (Merck)
  91. Mikrobiologie prakticum door E.E. van de Gehuchte 1965
  92. Brewing Microbiology by F.G. Priest and I. Campbell
  93. Yeast by Chris White with Jamil Zainasheff, 2010
  94. Gist-kweken    Deel 1. Door Pierre Rajotte (via Roerstok vertaald door: Martin Hofhuis)
  95. & Mikrobiologisches Taschenbuch für Brauer          Füsser, Windhorst 1955
  96. IPA door Mitch Steele
  97. Vintage Bier door Ron Pattinson
  98.  Utrecht Hop! door Kees Volkers 2016

Serie van F. Weustenraed gekocht bij St. Lieven instituut in Gent, België (tijd geleden).

Maak jouw eigen website met JouwWeb