Eisbock
Voorbeelden : EKU 28 (pseudo), Kulmbacher Reichelbräu,
Vergisting: alcohol vol % : Onder: ± 10 %
Kleur; oorspr.s.g. : Licht tot donker; 1,090-1,100; eind s.g. 1.018-1.026
Schuim : inzakkend.
Aroma : alcohol, moutig, niet hoppig of fruitig
Smaak : alcohol, zoetig-moutig, mondplakkend, weinig hopbitter.
Opmerkingen: dit bier wordt gemaakt uit een doppelbock. Ondergegist. Vervolgens wordt het bier bevroren en een hoeveelheid ijs verwijderd. Hierdoor stijgt het alcoholgehalte en wordt de smaak versterkt.
Type Eisbock "EKU 27,5" Uit Zymurgy D. Davison
Oorsprong recept: 1e plaats
Grondstoffen:
Pilsmout 597 g
Münchener mout 597 g
Caramelmout 597 g
licht moutextr. 2747 g droog
Hop
15 g Perle 8,1% (60 min)
7.5 g Perle (45 min)
7.5 g Hallertau 3,2 % (10 min)
Maischen
Beslagwater liter °C
bij 68 °C tot J2-
Koken: 90 min Koelen: min
Gisting
Gist: Wyeast Pilsen
Temperatuur 13 °C 14 dagen
Oorspr. s.g. 1,116
Gisting bij 0 °C 180 dagen eind s.g. 1,024
Gisting op fles °C dagen theor.alc. 13.3 %
Beoordeling:
Kleur/helderheid:
CO2 :
Schuim :
Geur :
Smaak : alcohol, moutig, zoetig, plakkend
Nasmaak :
Afwijking/opmerkingen: erg goed !!
Maak jouw eigen website met JouwWeb