Eisbock  

Voorbeelden : EKU 28 (pseudo), Kulmbacher Reichelbräu,

Vergisting: alcohol vol % : Onder: ± 10 %

Kleur; oorspr.s.g. : Licht tot donker; 1,090-1,100; eind s.g. 1.018-1.026

Schuim : inzakkend.

Aroma : alcohol, moutig, niet hoppig of fruitig

Smaak : alcohol, zoetig-moutig, mondplakkend, weinig hopbitter.

Opmerkingen: dit bier wordt gemaakt uit een doppelbock. Ondergegist. Vervolgens wordt het bier bevroren en een hoeveelheid ijs verwijderd. Hierdoor stijgt het alcoholgehalte en wordt de smaak versterkt.


Type Eisbock "EKU 27,5" Uit Zymurgy D. Davison

Oorsprong recept: 1e plaats

Grondstoffen:

Pilsmout 597 g

Münchener mout 597 g

Caramelmout 597 g

licht moutextr. 2747 g droog

Hop

15 g Perle 8,1% (60 min)

7.5 g Perle (45 min)

7.5 g Hallertau 3,2 % (10 min)

 

Maischen

Beslagwater liter °C

bij 68 °C tot J2-

Koken: 90 min Koelen: min

Gisting

Gist: Wyeast Pilsen

Temperatuur 13 °C 14 dagen

Oorspr. s.g. 1,116

Gisting bij 0 °C 180 dagen eind s.g. 1,024

Gisting op fles °C dagen theor.alc. 13.3 %

Beoordeling:

Kleur/helderheid:

CO2 :

Schuim :

Geur :

Smaak : alcohol, moutig, zoetig, plakkend

Nasmaak :

Afwijking/opmerkingen: erg goed !!